Prva obletnica Zavoda BA

Zoisov grad je v soboto zjutraj 08.06.2019 kipel od vznemirjenja, pričakovanja in pozitivne energije. Težko pričakovana prva obletnica zavoda je le dobila žegenj od unega zgoraj in v Bohinjski Bistrici nas je pričakalo lepo sončno jutro. Na prireditvenem prostoru so potekale še zadnje finese, naše pridne kuharice so zakurile žar, Anja in Mitja preverjala ozvočenje , Vili malo živčen tekal okoli če je vse ok, Anitka urejala štant , Miha svoj Vigotov štant, Irena z puncami paviljon z srečelov . Pohvala vsem Bohinjcem za organizacijo(Aleš,Mezi,Slavc Polona ). Kot po urniku ob 11 uri začeli prihajati prvi motoristi in prireditveni prostor se je počasi začel polniti. Lahko rečem, da je vsem nam Angelom padlo veliko breme iz ramen in dobili smo potrditev da delamo prav in da zavod dobiva svoje mesto v motorističnih krogih. Glavna nit prireditve je bila poleg zabave, druženja, sklepanja novih poznanstev , dobrodelnost. Odziv motoristov in motoristk je bil enkraten , donacije z nakupom naših izdelkov , nakup dobrodelnih srečk … pogled na nasmejane obraze, dobro volja, vsa ta pozitivna energija v zraku težko je opisati , si moral biti tam. Osrednji dogodek, je bila predaja donacije motoristu Petru , ki je v težki nesreči utrpel močne poškodbe glave a se ni predal v usodo, živi v skromni občinski garsonjeri , dobri sosednje in prijatelji mu pomagajo in pačasi, dan za dnem napreduje. Kot pretekli teden pri predaji donacije Davidu se prikradejo solze na oči in to so trenutki ko vidiš na obrazu hvaležnost in tisto iskrico v očeh , veselje da nisi pozabljen, da nisi sam, da je nekdo , ki ti nudi oporo, pa to še zdeleč ne denarno, mnogo več je stisk roke, beseda pogovor, da nisi sam v neki sobici z svojimi vsakodnevnimi težavami. Na tak dan, dobiš tisti odgovor ZAKAJ !
Z nami je bil tudi naš ambasador Gašper Mlakar , fant z neizmerno voljo ,energijo, ki je dokazal, da kljub slabi zdravniški diagnozi z trdo voljo in odločnostjo lahko premikaš meje in kot sam pravi ; kmalu bom hodil in vozil motor . Stefan mu je uresničil željo po dveh letih sesti na motor in ga odpeljal na furco do Bohinja. Nasmeh na obrazu pove vse. Za glasbeni vložek sta skrbela Anja Baš in Mitja Jeršič , dan pa so popestrile plesalke plesne skupine Wild West Country .
Pohvala našim trem pridnim kuharicam Jana Smolej, Veronika Vrhovnik in Petra Artnik, ki so poskrbele , da želodčki niso bili prazni. Ne smemo pozabiti Anite Košnjak Olge Jeklar , ki so pridno krčile zaloge naših donacijskih artiklov. Irena Klavora, Barbara Kocjančič, Irena Bojanc, Bojana Kalan Lotti in moja Miša pa skrbele , da je v paviljonu za srečolov sreča seknila vsakič  . In seveda naš neumorni fotograf Stefan Vogler.
Hvala vsem motoristkam in motoristom, da ste nas počastili na ta dan z vašim obiskom, da ste pokazali svojo dobrosrčnost, da verjamete v naše delo in poslanstvo.
Seveda ne gre brez zahvale vsem donatorjem za dobrodelni srečelov;
Mihatu iz Vigota in Zavarovalnici Sava za obisk ,donacijo 300 eur in artiklov za srečelov, moto trgovini Yogi, Smučarski center pokljuka, Agencija za varnost prometa, Rudi Roudi, Nepremičnine plus, Urška Jakopič Miša , tovarna Organica , Moni Hyudai Lesce, Ahačič studio ….
In na koncu ne gre brez našega ata Vilija, brez katerega nas,zavoda…ne bi bilo, mnogo neprespanih noči je za njim , Vili hvala za vse , zdej nas loh gledaš vsak dan .
P.S. Se vidimo septembra na dobrodelni vseslovenski moto krvodajalski akciji na Zavodu za transfuzijsko medicino Ljubljana. Vabljeni .

Fotografija osebe Zavod Beli Angeli.Fotografija osebe Zavod Beli Angeli.Fotografija osebe Zavod Beli Angeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *